Zoeken

Afnemen illegale coronatesten in Fez georganiseerd door groot netwerk

9 december 2020 - 22:20 - Marokko

©

Er komt meer informatie naar buiten over een netwerk dat handelde in coronatesten in Fez. Twee medici van het universitair ziekenhuis zijn gearresteerd. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat er een goed georganiseerd netwerk achter zit.

De twee verdachten die vorige week zondag werden opgepakt, zijn dokters in opleiding. Ze studeren nog aan de faculteit van Geneeskunde en Farmacie in Fez en zitten in hun tweede jaar. De taak van deze artsen in opleiding was om de pcr-testen thuis af te nemen. Vervolgens zouden ze de testen laten analyseren in het laboratorium van het ziekenhuis in Fez. Het geld hebben ze in hun eigen zak gestoken, meldt de krant Akhbar Al Yaoum.

De mannen zijn op heterdaad betrapt nadat ze bij een vrouw een thuistest hebben afgenomen. De vrouw overhandigde hen 500 dirham hiervoor. De twee mannen werden vorige week dinsdag voorgeleid.

Het is niet de eerste keer dat het universitair ziekenhuis in Fez betrokken is bij een schandaal. Eerder was er een onderzoek naar medicijnen die illegaal verkocht werden. Een verpleegster en een medisch vertegenwoordiger werden hiervoor gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team