Zoeken

Marokko: "90% coronapatiënten op IC zijn niet gevaccineerd"

15 augustus 2021 - 19:20 - Marokko

©

Abdelfattah Chakib, arts op het Ibn Rushd academisch ziekenhuis in Casablanca en lid van het Wetenschappelijk en Technisch comité voor Covid-19 vaccinatie, stelt dat 90% van de coronapatiënten die op de intensive care liggen, niet gevaccineerd zijn.

Volgens Abdelfattah Chakib gaat het voornamelijk om mensen die niet in het vaccin vertrouwen en daarom ook hebben besloten om zich niet te laten inenten.

Lees ook: Ziekenhuizen Tanger met instorting bedreigd

"Een aantal mensen blijft de geruchten geloven om hun weigering om zich te laten vaccineren te rechtvaardigen. Zij betalen vandaag de harde prijs op de reanimatiediensten", verklaarde de dokter aan 2M.

Volgens de expert is het gemiddelde verblijf in het ziekenhuis van Covid-19 patiënten veel langer dan vorig jaar. Reden hiervan is dat de Deltavariant veel agressiever is.

Lees ook: Premier Marokko spreekt over coronabeperkingen

Marokko kampt al weken met een snelle toename van het aantal coronabesmettingen. Enkel op zaterdag werden 10.240 nieuwe besmettingen en 110 overlijdens gemeld. Volgens Abdelfattah Chakib zijn "zeker twee weken nodig om te hopen op een daling van het aantal nieuwe besmettingen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team