Zoeken

Marokko: IC-afdelingen binnenkort overbelast met coronapatiënten

5 augustus 2021 - 20:10 - Marokko

©

De bezettingsgraad van de reanimatie-bedden voor coronapatiënten is gestegen van 15,6% op 26 juli tot 35,3% op 2 augustus in Marokko. Deze situatie is verontrustend en baart gezondheidsdeskundigen grote zorgen. Daarom roepen ze de bevolking op om zich te laten vaccineren en om de barrière-maatregelen in acht te nemen.

Op 1 en 2 augustus werden 284 mensen opgenomen in intensive-care afdelingen. Sinds het begin van de coronacrisis werden er in totaal 1115 ernstige gevallen opgenomen op de IC, waarvan 664 kunstmatige beademing kregen en 41 geïntubeerd werden of aan niet-invasieve beademing werden geplaatst. Maar in de afgelopen dagen is de snelheid waarmee de ernstige gevallen zich opstapelen verontrustend, meldt snrtnews.

Lees ook: Marokko verwacht piek derde coronagolf in komende dagen

"In de afgelopen weken heeft Marokko een alarmerende toename geregistreerd van het aantal coronabesmettingen, maar ook van patiënten met ernstige gevolgen van Covid-19, die een opname vereisen op de intensive care. Ik wil erop wijzen dat verschillende ziekenhuizen afdelingen leeg hebben moeten maken om plaats te maken voor coronapatiënten", aldus Moulay Tahar Alaoui, voorzitter van het Technisch Comité voor Vaccinatie.

Volgens Ismail Labib, anesthesist in het universitair ziekenhuis van Tanger, heeft de vaccinatiecampagne kunnen voorkomen dat Marokko te maken kreeg met een veel kritischer situatie dan degene waarmee het nu wordt geconfronteerd. "We ontsnapten aan het ergste! Door de vaccinatiecampagne is er een daling van het aantal mensen die op de intensive care worden opgenomen. De ernstige gevallen betreffen voornamelijk niet-gevaccineerde mensen".

Lees ook: Marokko op weg naar een nieuwe lockdown

Hij voegt eraan toe dat "de capaciteit van de diensten voor intensive care op dit ogenblik nog voldoende is. Maar met de toename van het aantal gevallen, dreigen we in de toekomst bedden tekort te komen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team