Zoeken

Marokko: "Niet gevaccineerden lopen 11 keer meer risico op coronabesmetting"

16 september 2021 - 11:20 - Marokko

©

In Marokko blijven de gezondheidsautoriteiten waakzaam en wordt de evolutie van de coronapandemie nauw in het oog gehouden. De autoriteiten dringen er bij niet-gevaccineerden op aan om zich te laten vaccineren omdat deze categorie het meeste risico loopt op een besmetting.

"Analytische gegevens over de evolutie van de epidemie in Marokko wijzen op een afname van het aantal mensen dat dagelijks wordt besmet, maar tegelijkertijd is er een toename van het aantal ernstige gevallen die intensieve zorg vereisen", zegt Said Afif, lid van het Wetenschappelijk en Technisch Comité tegen Covid-19, in een persverklaring.

Lees ook: Marokko gaat daklozen tegen Covid-19 vaccineren

Afif stelt dat het noodzakelijk is om mensen die nog niet zijn gevaccineerd, ook in te enten tegen Covid-19, voornamelijk oudere mensen en frontliniewerker zoals verpleger, dit om het risico om besmetting te verlagen en de verslechtering van de gezondheidstoestand van coronapatiënten te voorkomen.

De expert roept daarom mensen die zich nog niet hebben laten vaccineren, omdat zo snel mogelijk te doen, omdat het risico om een coronabesmetting op te lopen, elf maal hoger is bij niet gevaccineerden. Het vaccin zou dus "patiënten onnodige gezondheidsproblemen besparen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team