Zoeken

Marokko: 300 coronabesmettingen en 6 doden bij ministerie van Financiën

8 november 2020 - 16:20 - Marokko

©

Bij het Marokkaanse ministerie van Financiën zijn tot nu toe 300 medewerkers besmet geraakt met het coronavirus, wat heeft geleid tot zes overlijdens. Dit is donderdag bekend gemaakt door de minister van Financiën, Mohamed Benchaâboun, tijdens een bijeenkomst van de Commissie Financiën in de Tweede Kamer.

De minister stak de besmette medewerkers een hart onder de riem voordat hij begon aan de bespreking van het sectorbudget voor het jaar 2021. Hij benoemde specifiek de zes ambtenaren die stierven aan het coronavirus. Het gaat om vijf mannen en een vrouw, meldt Le 360.

Mohamed Benchaâboun meldde dat er 19.235 ambtenaren werkzaam zijn op het ministerie van Economie en Financiën, waarvan ongeveer 80% in de externe diensten. Het personeelsbestand bestaat voor 40% uit vrouwen.

Verder verklaarde Benchaâboun dat het budget dat aan dit ministerie is toegewezen voor de financieringswet van 2021 wordt geschat op 3,59 miljard dirham, verdeeld over de verschillende uitgaven van ambtenaren. Een bedrag van 3,07 miljard dirham wordt toegewezen aan apparatuur en 415 miljoen dirham is gereserveerd voor diverse uitgaven. Verder is er 105 miljoen dirham begroot voor investeringsuitgaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team