Zoeken

Investeringsbudget Marokkaanse ministerie van industrie gehalveerd

5 december 2020 - 11:40 - Economie

©

Het Marokkaanse ministerie van Industrie, Handel en Groene en Digitale Economie heeft voor het jaar 2021 een investeringsbudget van bijna 1,21 miljard dirham tot zijn beschikking, zo meldt minister Moulay Hafid Elalamy.

In 2019 had het ministerie nog een investeringsbudget van 2,2 miljard dirham. Met een daling van 44,80% is het budget voor het komende jaar dus gehalveerd ten opzichte van het beschikbare bedrag van het afgelopen jaar, liet de minister weten aan de commissie voor productiesectoren van de parlementaire kamer van adviseurs.

Het budget wordt verdeeld over het Industrial Development and Investment Fund (1 miljard dirham), de commerciële strategie van Marokko (10 miljoen dirham), de sectoren die hard zijn getroffen door de corona-pandemie (100 miljoen dirham), energie-efficiëntie (12 miljoen dirham) en de strategie voor de digitale ontwikkeling van Marokko (35 miljoen dirham).

Voor de aansturing van het ministerie zelf is een bedrag van 577,23 miljoen dirham begroot. Een daling ten opzichte van het budget voor 2020 met 1,95%. Het budget zal worden besteed aan personeelskosten (240,91 miljoen dirham) en materiële en diverse uitgaven (336,32 miljoen dirham). Vergeleken met de begroting van het huidige jaar is het budget voor personeelskosten met 7,44% gedaald en is het bedrag voor materiële en diverse uitgaven juist met 2,41% gestegen.

Van de materiële en diverse uitgaven is een bedrag van 44 miljoen dirham ingepland voor het Digital Development Agency, 40,9 miljoen dirham voor de Central School of Casablanca, 44,7 miljoen dirham voor het Marokkaanse agentschap voor de ontwikkeling van investeringen en export (AMDIE), 9 miljoen dirham voor het Marokkaanse Instituut voor Standaardisatie (IMANOR) en zal 37,9 miljoen dirham worden besteed aan het Hoger Instituut voor Handel en Bedrijfskunde (ISCAE).

Bovendien is er nog 24,4 miljoen dirham gereserveerd voor de Kamers van Koophandel, Industrie en Diensten, en wordt er 36 miljoen dirham uitgetrokken voor het Marokkaanse Agentschap voor Energie-efficiëntie (AMEE).

Bladna.nl