Zoeken

Marokko: "Algerije wil cannabiswet saboteren"

13 maart 2021 - 20:00 - Marokko

©

Chakib Al khayari, medeoprichter van het Marokkaans collectief voor het medisch en industrieel gebruik van cannabis, stelt dat Algerije de inspanningen van Marokko voor de legalisering van cannabis heeft willen saboteren. Het buurland had onder meer tegen de verwijdering van cannabis van de VN-lijst van gevaarlijkste drugs gestemd.

"Het is belangrijk om te weten dat de stem van Marokko doorslaggevend was. Tegen alle verwachtingen in stemde Algerije tegen, hoewel dit land sinds 2004 cannabis voor therapeutisch en industrieel gebruik heeft gelegaliseerd. Algerije legaliseerde ook de teelt van andere planten zoals opium en coca, ondanks het feit dat het geen van deze planten verbouwt. De Algerijnse stem bij de VN is volledig in strijd met hun wetgeving. Hun enige doel was om de inspanningen van Marokko op dit gebied te saboteren," zei Chakib Al Khayari in een interview met Maroc Hebdo.

Volgens de expert was de stem van Marokko doorslaggevend. Cannabis stond sinds 1961 op de VN-lijst van gevaarlijkste drugs. Al Khayari feliciteerde de regering voor het wetsvoorstel 13-21 over het legaal gebruik van cannabis voor medische doeleinden. Het initiatief is volgens hem heel belangrijk voor de noordelijke regio’s van Marokko, waar cannabisboeren jaren in angst, terreur en ontkenning hebben geleefd.

"We voeren sinds 2007 campagne om de legalisatie van cannabis te verkrijgen. Vandaag is de eerste wetgevende stap gezet," zei hij. De regeringsraad heeft donderdag het wetsontwerp 13-21 over het legale gebruik van cannabis goedgekeurd. Dit wetsvoorstel regelt de teelt van cannabis, import- en exportactiviteiten, de verwerking en verkoop ervan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team