Zoeken

Marokko: café-eigenaren profiteurs!

26 januari 2024 - 18:00 - Marokko

©

In Marokko is er groeiende onvrede onder burgers over de hoge prijzen die café-eigenaren aanrekenen voor drankjes en het kijken naar wedstrijden van de Atlas Leeuwen tijdens de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust.

Veel Marokkanen uiten hun verontwaardiging over wat zij beschouwen als "onrealistische" prijzen in sommige cafés, waar ze momenteel de wedstrijden van de Atlas Leeuwen bekijken.

Lees ook: Café-eigenaren in Marokko beschuldigd van vergiftigen klanten

Ervaringen van klanten tijdens de wedstrijd tussen Marokko en de Democratische Republiek Congo, die eindigde in een 1-1 gelijkspel, wijzen op uitzonderlijk hoge prijzen. In gewone cafés liepen de tarieven op tot 30 tot 50 dirham, terwijl in de chiquere cafés in de centrale wijken van de economische hoofdstad, zoals Maârif en Ain Diab, prijzen boven de 70 dirham voor een eenvoudige kop koffie werden gevraagd, meldt Hespress. Een andere trend is dat sommige restaurants in Casablanca via Instagram tickets verkopen twee dagen voor de wedstrijd, met een aanbod van een meeslepende wedstrijdbeleving met animatie en gezang, variërend van 100 tot 200 dirham, exclusief consumpties.

Mouhsine, die de wedstrijd met zijn familie in een café in Hay Chrifa bekeek, uit zijn ongenoegen over de hoge prijzen. "We hebben de Atlas Leeuwen gesteund in alle wedstrijden van het Wereldkampioenschap in Qatar, maar we worden altijd geconfronteerd met het onredelijke probleem van hoge prijzen door café-eigenaren." Hij pleit voor strengere controle op de praktijken van café-eigenaren bij dergelijke gelegenheden.

Lees ook: Traditionele cafés in oorlog tegen koffie trucks in Marokko

Een maatschappelijk activist benadrukt dat de wet 104.12 inzake de vrijheid van prijzen en concurrentie alle transacties reguleert en dat consumenten het recht hebben om te kiezen. Hij benadrukt echter het nationale belang van deze kwestie en roept op tot samenwerking van alle betrokken partijen, met nadruk op het belang van het tonen van prijslijsten in alle etablissementen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team