Zoeken

Marokko: drankprijzen verdubbeld tijdens Afrika Cup

30 januari 2024 - 20:00 - Marokko

©

Voetbalfans in Marokko zijn ontevreden met de aanzienlijke prijsverhogingen van dranken in sommige cafés sinds het begin van de Afrika Cup. Supporters van het Marokkaans elftal uiten hun onvrede over café-eigenaren die de prijzen van drankjes tijdens wedstrijden verdubbelen of zelfs verdrievoudigen.

Marokkaanse burgers hebben hun ongenoegen geuit over de hebzucht van bepaalde café-eigenaren die de prijzen van dranken verhogen tijdens de uitzendingen van de wedstrijden van de Atlas Leeuwen. Volgens de fans moeten zij tot 50 dirham betalen voor een frisdrank.

Lees ook: Marokko: café-eigenaren profiteurs!

Waarnemers beschouwen deze prijsstijgingen als buitensporig en roepen de bevoegde autoriteiten op om strengere controles uit te voeren en stevige maatregelen te nemen tegen de malafide café-eigenaren. Ze stellen voor om onaangekondigde controles in verschillende cafés uit te voeren tijdens de wedstrijden van het Marokkaans elftal, om de drankprijzen te controleren en eigenaren die de prijzen verhoogd hebben, te straffen door hun vergunning in te trekken of het etablissement te sluiten.

Lees ook: Afrika Cup: Royal Air Maroc verlaagt ticketprijzen

Deze prijsmanipulatie schaadt niet alleen de koopkracht van burgers, maar kost de staat ook belangrijke belastinginkomsten, aangezien café-eigenaren belastingen betalen op basis van de werkelijke prijzen. Dit leidt tot een situatie van belastingontduiking en -fraude.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team