Zoeken

Café-eigenaren in Marokko beschuldigd van vergiftigen klanten

20 januari 2024 - 07:00 - Marokko

©

In Marokko is er controverse ontstaan rond de eigenaren van cafés en restaurants, die beschuldigd worden van het toevoegen van chemische stoffen aan koffie.

Deze beschuldigingen, geuit door een parlementslid van de RNI-partij, hebben geleid tot reacties vanuit de sector. Werknemers van verschillende cafés in het koninkrijk zouden aan Madar21 hebben bevestigd dat er chemische producten aan koffie worden toegevoegd.

Lees ook: Marokkaanse restaurants beschuldigd van vergiftigen klanten

Noureddine El Harraq, voorzitter van de Nationale Federatie van Eigenaren van Cafés en Restaurants in Marokko (ANPCRM), reageerde in een gesprek met H24info. Hij ziet de vraag als een reactie op een verklaring van de ANPCRM aan de regering over "de moeilijke situatie van cafés en restaurants". El Harraq benadrukt dat de kern van het probleem de talrijke sluitingen van cafés op nationaal niveau is en wijst elke link tussen frauduleuze praktijken en de stijging van koffieprijzen af. Hij suggereert dat deze methoden mogelijk worden gebruikt door informele koffieverkopers die niet worden gecontroleerd.

Lees ook: Marokkaanse café- en restauranthouders luiden noodklok

De voorzitter van de ANPCRM verklaart dat hij geen informatie heeft over het gebruik van chemische aroma’s in koffie en dat hij nooit eerder van dergelijke praktijken heeft gehoord. Hij beweert dat geen van zijn collega’s, "of zelfs 99,99% van de café-eigenaren", op de hoogte is van deze stof. "We ontvangen een verzegeld pakket van zes kilo. Hoe kan ik weten of het een chemische stof bevat of niet?" Hij voegt eraan toe dat als deze informatie juist blijkt te zijn, de primaire verantwoordelijkheid bij het Nationaal Bureau voor Voedselveiligheid (ONSSA) ligt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team