Zoeken

Toeristen keren massaal terug naar Marrakech

4 maart 2023 - 15:00 - Economie

©

De toeristische activiteit neemt snel toe in Marrakech, met de massale terugkeer van buitenlandse toeristen. Eind januari bezochten ruim 520.000 toeristen de okerkleurige stad.

De toeristische aankomsten zijn in januari gestegen in Marrakech. Op de luchthaven Marrakech Menara is het passagiersverkeer met 101% hersteld met 524.309 passagiers, schrijft L’Économiste. "Marrakech is een hit en we hadden het verwacht. Ondanks de 4 maanden die verloren zijn gegaan in 2022 vanwege de sluiting van de grenzen en de gezondheidsbeperkingen na de opening van het luchtruim, is de stad erin geslaagd zichzelf te overtreffen. De bestemming heeft 2 miljoen toeristen aangetrokken, Essaouira 195.000 Al Haouz 87.000."

Lees ook: Marokko wil aantal Britse toeristen verdubbelen

In december hebben de meeste accommodaties, waaronder vakantieparken, vijfsterrenhotels, luxe hotels en riads, recordbezettingen behaald van ongeveer 55% met 7 miljoen overnachtingen in de regio Marrakech-Safi. Voor Hamid Bentahar, voorzitter van de regionale Raad voor Toerisme van Marrakech, zijn deze cijfers bemoedigend, maar moet er "nog harder worden gewerkt".

Lees ook: Belgische toeristen tijdens kerstvakantie massaal naar Marokko

Per markt staan de Franse toeristen bovenaan met bijna 368.000 toeristen die Marrakech hebben bezocht. Daarna volgen Groot Brittannië met 151.000 reizigers en Spanje met 65.000 toeristen, aldus de krant, waarbij opgemerkt wordt dat Marrakech blijft genieten van veel belangstelling tijdens de Europese en Marokkaanse schoolvakanties of tijdens de eindejaarsfeesten en evenementen zoals het Internationale Filmfestival van Marrakech (FIFM).

Bladna.nl