Zoeken

Marokko "blijft een veilig land voor Israëliërs"

9 oktober 2023 - 23:00 - Marokko

©

Marokko blijft een veilige bestemming waar Israëliërs naartoe kunnen reizen, kunnen verblijven, en zelfs in alle veiligheid kunnen wonen. Dit in tegenstelling tot de landen in het Midden-Oosten en Egypte, waar Israël zijn burgers waarschuwt niet naartoe te gaan.

Na de dodelijke schietpartij die afgelopen zondag in Egypte plaatsvond, roept de Nationale Veiligheidsraad (NVR) Israëliërs die zich in de Sinaï, en in Egypte in het algemeen bevinden, op om hun verblijf "in te korten" en het land "zo snel mogelijk" te verlaten. De NVR dringt er ook bij de Israëliërs op aan om reizen naar landen in het Midden-Oosten en andere landen met reiswaarschuwingen te vermijden, aldus een verklaring op de website van de organisatie. In totaal zijn 198 landen gecategoriseerd in een "bedreigingsniveau" 1 (neem basis voorzorgsmaatregelen) tot 4 (reizen verboden, verlaat het land onmiddellijk). Marokko blijft op groen en is dus een veilige plek voor Israëliërs.

Lees ook: Hamas: "Israël kan Marokko geen bescherming bieden"

Zondag werden twee Israëlische toeristen en hun Egyptische gids gedood door een politieagent in Alexandrië aan de Egyptische kust. "Een politieagent schoot willekeurig met zijn persoonlijk wapen op een groep Israëlische toeristen in Alexandrië", bevestigt Extra News TV, een medium dicht bij de Egyptische veiligheidsdiensten, waarbij wordt opgemerkt dat twee toeristen en een Egyptenaar werden gedood, en een ander toerist gewond raakte. De politieagent werd gearresteerd. Deze zeldzame aanval vindt plaats temidden van een nieuw gewapend conflict tussen Israël en de Gazastrook.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team