Zoeken

Wereld-Marokkanen stimuleren het luchtverkeer in Noord-Marokko

25 september 2021 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De komst van de Marokkaanse diaspora tijdens het zomerseizoen (15 juni tot 31 augustus) heeft de luchthavens van Tanger, Tetouan en Al Hoceima, in staat gesteld om hun passagiersstromen te verbeteren. Het luchtverkeer van vóór de coronacrisis wordt zelfs overtroffen.

De Operatie Marhaba, waardoor Europese Marokkanen tijdens het zomerseizoen makkelijk per boot naar Marokko konden reizen, werd deze zomer voor de tweede keer op rij geannuleerd. Dit heeft geleid tot een toename van het luchtverkeer op de luchthavens van de steden in het noorden van het koninkrijk. Veel in Europa wonende Marokkanen zijn namelijk afkomstig uit deze regio. Zo is het passagiersverkeer op de luchthaven van Tetouan in 2020 met meer dan 133% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2019, meldt L’Économiste. Deze tendens doet zich ook voor op de luchthavens Ibn Batouta van Tanger en Chérif El Idrissi van Al Hoceima, waar het verkeer in de betrokken periode met respectievelijk 114% en 106% is toegenomen.

Lees ook: Internationaal luchtverkeer in Marokko neemt weer toe

De toename van het luchtverkeer in Noord-Marokko wordt dus gerechtvaardigd door de aantrekkingskracht die deze regio heeft op de Marokkaanse diaspora, aldus dezelfde bron. Europese Marokkanen zijn goed voor 74% van dit verkeer. Vliegtuigmaatschappijen spelen hier ook op in door rechtstreekse luchtverbindingen met de belangrijkste Europese steden tot stand te brengen. Zo zal Ryanair binnenkort een twaalftal extra luchtverbindingen starten vanuit Marokko, en meer bepaald vanuit Tetouan, met de luchthavens van Madrid, Alicante en Sevilla.

Lees ook: Marokkaans luchtverkeer biedt deze zomer 3,5 miljoen zitplaatsen

De luchthaven van Tanger zal ook profijt hebben van twee extra verbindingen met Malaga, de hoofdstad van het Spaanse toerisme. Dit zal het reizen naar Marokko vergemakkelijken voor Marokkanen die in het zuiden van Spanje wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team