Zoeken

Marokko verlengt opnieuw vliegverbod

24 december 2021 - 18:20 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten om passagiersvluchten van en naar het buitenland te verbieden tot 31 januari 2022. De Nationale Luchthavendienst (ONDA) kondigde de verlenging aan van de schorsing van luchtverbindingen.

Marokko heeft besloten om het vliegverbod te verlengen tot eind januari. "Verlenging van de schorsing van alle passagiersvluchten van en naar Marokko tot 31 januari 2022," schreef de nationale luchthavendienst (ONDA) op zijn officiële Twitter-account op vrijdag 24 december 2021.

Lees ook: Royal Air Maroc annuleert alle vluchten

De Marokkaanse autoriteiten besloten op 29 november om passagiersvluchten op te schorten tot 15 december, wegens de snelle verspreiding van de nieuwe omikronvariant van het coronavirus, met name in Europa en Afrika. Op 9 december werd dit besluit verlengd tot 31 december (om 23.59 uur). De besluiten hebben ook als doel om de resultaten die Marokko in de strijd tegen de Covid-19-pandemie heeft geboekt in stand te houden en om de gezondheid van Marokkaanse burgers te beschermen.

Lees ook: Marokko: verlenging noodtoestand tot 31 januari 2022

Steeds meer landen zien zich genoodzaakt hun coronabeleid aan te scherpen rond de jaarwisseling omwille van de zeer besmettelijke omikronvariant van het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team