Zoeken

Onzeker of Marokko de beperkingen in de zomer opheft

1 juni 2021 - 13:20 - Marokko

©

Hoewel de Marokkaanse strijd tegen het coronavirus momenteel voorspoedig lijkt te verlopen, zijn de autoriteiten nog altijd voorzichtig met het openen van de grenzen tijdens de zomer.

De laatste keer dat de noodtoestand werd verlengd tot 10 juni meldde het weekblad Le Point nog dat er 16,6% van de doelpopulatie was gevaccineerd en dat dit niet genoeg zou zijn om het toerisme in Marokko nieuw leven in te blazen. Met 5 miljoen volledig gevaccineerde Marokkanen en een uiterst voorzichtige houding van de autoriteiten zal het voor toeristen moeilijk zijn om binnen Marokko te reizen.

Na de felicitaties van de minister van Volksgezondheid voor de aanpak van de crisis en de versoepeling van de avondklok, zijn luchtvaartmaatschappijen zeer voorzichtig in hun aankondigingen. Air France heeft na 10 juni wel vluchten van Parijs naar Tanger en Agadir ingepland. Of deze vluchten daadwerkelijk gaan opstijgen is afhankelijk van het besluit van Marokko.

Er is een grote kans dat de Marokkaanse toerisme-sector op het herstel moet wachten tot 2022. Het lijkt erop dat Marokko ervoor kiest om de pandemie te bestrijden en geen nieuwe golf van het coronavirus tijdens het toeristenseizoen te riskeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team