Zoeken

Toerisme: Dakhla tussen hoop en realisme

16 mei 2021 - 20:40 - Marokko

©

Ondernemers in de toerisme-sector van Dakhla geloofden tot voor kort nog in de vitaliteit van het toerisme voor de komende zomer. De ontdekking van 40 coronavirusbesmettingen van de Britse variant in de zuidelijke stad zorgde echter voor veel annuleringen.

"In werkelijkheid liggen de beperkingen aan de basis van de huidige toeristische dynamiek. Voorheen was de avondklok rond 22.00 uur tot 23.00 uur, tegen 20.00 uur momenteel," vertelt de regionaal directeur van de Dakhla Attitude-groep, Khalil Ajana, in een interview met de website Médias24.

De voorzitter van de Association Lagon Dakhla, Leila Ouachi, vertelt dat veel toeristen onnodig hun reizen hebben geannuleerd omdat ze dachten dat de vluchten naar Dakhla waren opgeschort, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval was. Volgens Ouachi is Dakhla er klaar voor om in de komende zomer Marokkaanse toeristen te ontvangen.

Tijdens het lange weekend van Eid ul-Fitr heeft de zuidelijke stad geprofiteerd van het binnenlandse toerisme. "We hebben veel reserveringen voor dit lange weekend", vertelt toerismepromotor Kenza Fenjiro. Volgens Ajana valt het aantal boekingen rond Eid ul-Fitr dit jaar juist wel tegen. "Om 20.00 uur op je hotelkamer zitten is niet interessant voor toeristen. Er zijn dus wel een paar reserveringen gemaakt, maar echt niet veel", klaagt ze.

De meeste toerisme-ondernemers in Dakhla geloven niet meer dat het in het zomerseizoen nog goed gaat komen voor de sector. Ze zijn van mening dat er slecht is gecommuniceerd na de ontdekking van de besmettingen met de Britse variant. Het buitenlands toerisme is door de pandemie het hardst afgenomen in Dakhla.

"De boekingen die we voor de komende maanden hebben zijn oude boekingen, klanten die al lang geleden hebben gereserveerd. Grenzen gaan constant open en dan weer dicht. Mensen weten niet wat er gaat gebeuren. Ze zijn daarom terughoudend om zich te committeren aan een vliegticket dat niet wordt terugbetaald, of aan uitgestelde vluchten waarvan de datum niet bekend is", zegt het Dakhla Club Hotel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team