Zoeken

Marokko en België sluiten sociale zekerheid-overeenkomst

25 mei 2022 - 16:20 - Marokko

©

Marokko en België hebben hun bilaterale samenwerking inzake sociale zekerheid uitgebreid met de ondertekening van een administratieve overeenkomst over de toepassing van de Overeenkomst van sociale zekerheid, die op 18 februari 2014 door beide partijen werd gesloten.

Het document, ondertekend door de minister van Volksgezondheid en Sociale Bescherming, Khalid Ait Taleb, en de Belgische Ambassadeur in Rabat, Véronique Petit, omvat voorzieningen voor de uitvoering van de overeenkomst over sociale zekerheid, die op 1 juni 2022 in kracht zal treden en de in 1968 ondertekende overeenkomst vervangt, meldt Le Matin.

Lees ook: België: wijziging belastingaangifte op eigendommen in Marokko

De nieuwe rechten die de overeenkomst biedt zijn de uitbreiding van de verzekeringsdekking tot alle personen die onder de wetgeving van één van de ondertekenende staten vallen, alsmede hun gezinsleden en nabestaanden, en de aanspraak op gezondheidszorg voor gepensioneerden die naar hun thuisland terugkeren, benadrukte de krant.

Lees ook: Veel Marokkanen onder buitenlandse gezondheidswerkers in België

Het document behandelt ook het recht op gezinstoelagen voor gepensioneerden en de samentelling van in een derde land doorgebrachte tijdvakken voor het verkrijgen van het recht op uitkeringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team