Zoeken

Marokko en Israël sluiten historische overeenkomst

27 mei 2022 - 15:40 - Marokko

©

Marokko en Israël bereiden zich voor op een versterking van hun samenwerking op het gebied van de technologie. De twee landen zijn van plan om een historische overeenkomst te ondertekenen, die de bilaterale banden een nieuwe impuls zal geven.

De overeenkomst zal worden ondertekend aan het einde van een ontmoeting tussen de Marokkaanse minister Abdellatif Miraoui van Hoger Onderwijs, Wetenschappelijk Onderzoek en Innovatie, en zijn Israëlische ambtgenoot, Orit Farkash-Hacohen. Deze laatste is sinds woensdag op bezoek in Rabat, melden Israëlische media.

Lees ook: Historische viering onafhankelijkheidsdag Israël in Marokko

Dit partnerschap is het eerste in zijn soort tussen de twee landen en is gericht op de financiering van gezamenlijke projecten op het gebied van onderzoek en de organisatie van seminars en andere wetenschappelijke evenementen. De overeenkomst voorziet ook in de oprichting van een gezamenlijk team van Marokkaans-Israëlische deskundigen voor de uitvoering van deze projecten, aldus de verklaring.

Lees ook: Normalisatie met Marokko stimuleert Israëlische wapenverkoop

"Samen zullen we werken aan de bevordering van vooruitgang op het gebied van de ruimte, hernieuwbare energie, watertechnologie, vervoer, wetenschap, milieu en gezondheid", aldus de Israëlische minister.

Bladna.nl