Zoeken

Marokko ontvangt geavanceerde Israëlische wapensystemen

16 april 2022 - 21:40 - Marokko

©

Marokko heeft de beschikking gekregen over geavanceerde Israëlische raketafweersystemen. De ontvangst vloeit voort uit een overeenkomst die Rabat en Tel Aviv vorig jaar hebben gesloten.

Volgens het Israëlische ministerie van Defensie heeft Marokko een aantal Israëlische defensiewapensystemen ontvangen. Deze aankoop maakte deel uit van een bilaterale overeenkomst tussen de twee landen. De overeenkomst werd afgelopen november ondertekend tijdens het bezoek van de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz aan Rabat.

Lees ook: Normalisatie met Marokko stimuleert Israëlische wapenverkoop

Israël had tijdens het werkbezoek van Gantz, Marokko carte blanche gegeven om moderne militaire systemen te kopen. Het gaat onder meer om onbemande luchtvaartuigen en een geavanceerd luchtverdedigingssysteem, meldt de Israëlische website N12.

Lees ook: Marokko wil geavanceerd Israëlisch wapensysteem aanschaffen

Israëlische defensiebedrijven Elbit, IAI, Rafael en anderen hebben dankzij de Abraham-overeenkomst in 2021 voor 800 miljoen dollar aan producten en diensten verkocht aan Marokko, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens het Israëlische ministerie van Defensie zal de uitvoer van militair materieel naar de Arabische regio dit jaar meer dan 1 miljard dollar bedragen.

Bladna.nl