Zoeken

Marokko schaft 20%-plafond op inkomstenbelasting af

19 februari 2023 - 15:00 - Economie

©

Volgens de nieuwe wet over fiscale hervorming in Marokko, zal de plafonnering van de inkomstenbelasting op 20%, over twee jaar eindigen voor bepaalde bedrijven.

Vanaf 2025 zullen bedrijven die actief zijn in industriële versnellingszones, exportgerichte mijnbouwbedrijven, hotels en toeristische entertainmentbedrijven, particuliere onderwijsinstellingen en professionele trainingscentra, geen recht meer hebben op een voordelige inkomstenbelastingspercentage van 20%, ongeacht hun fiscale resultaat.

Lees ook: Airbnb omzeilt Marokkaanse belastingdienst

De maatregel wordt voorzien in de begrotingswet voor 2023 volgens artikel 3 van de wet nr. 69-19 betreffende fiscale hervorming. Het plafonneren van de inkomstenbelasting op 20% maakt plaats voor een marginale belastingheffing die kan oplopen tot 38%, meldt L’Économiste.

Lees ook: Marokko: influencers moeten belasting betalen

Bedrijven die van de belastingplafonnering van 20% willen genieten, moeten gebruik maken van de overgangsperiode van twee jaar om zich om te vormen tot rechtspersonen die onderworpen zijn aan de vennootschapsbelasting. Op die manier kunnen ze een belastingheffing tot 38% ontlopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team