Zoeken

Maroc Telecom betaalt 600 miljoen dirham na controle fiscus

17 januari 2023 - 09:00 - Economie

©

Maroc Telecom en de fiscus hebben een protocolovereenkomst bereikt voor de betaling van een bedrag van 600 miljoen dirham, na een fiscale controle die in juni 2022 werd uitgevoerd.

De overeenkomst werd in december vorig jaar ondertekend, meldt Financial Afrik, die benadrukt dat deze fiscale last invloed zal hebben op de jaarlijkse resultaten van de mobiele provider. Enkele weken eerder had de Marokkaanse telecomoperator al 1 miljard dirham betaald voor de corporate belasting.

Lees ook: Justitie bevestigt boete van 2,5 miljard dirham voor Maroc Telecom

De fiscale controle had betrekking op de corporate belasting, inkomstenbelasting, BTW, sociale solidariteitsbijdrage en registratie- en stempelrechten voor de laatste vier boekjaren (2018-2021), die vanuit fiscaal oogpunt niet verjaard zijn.

Lees ook: Maroc Telecom wint zaak van 21 miljoen dirham

Ter herinnering, Itissalat Al-Maghrib had in oktober 2022 een boete van 2,45 miljard dirham gekregen van de Nationale Telecommunicatie-instantie (ANRT), als gevolg van de niet-naleving door de groep van instructies die in 2020 door de ANRT waren gegeven voor het delen van telecominfrastructuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team