Zoeken

Marokko gaat anonieme SIM-kaarten deactiveren

13 juli 2023 - 23:30 - Marokko

©

Ghita Mezzour, onderminister belast met de Digitale Transitie en de Hervorming van het Bestuur, bevestigde dinsdag in Rabat dat het de verantwoordelijkheid van telecombedrijven is om elke abonnee die telecomdiensten wenst te gebruiken, te identificeren.

Volgens haar moeten deze bedrijven de klanten die een SIM-kaart hebben aangeschaft identificeren, of zij distributeurs, wederverkopers of commerciële agenten zijn.

Lees ook: Maroc Telecom betaalt 600 miljoen dirham na controle fiscus

De bewindsvrouw herinnerde in reactie op een vraag over anonieme SIM-kaarten, dat "elke natuurlijke of juridische persoon zich kan abonneren op de diensten van telecommunicatiebedrijven". Ze benadrukte ook de rol van het Nationaal Agentschap voor Telecommunicatieregulering (ANRT), dat maatregelen heeft genomen om de verspreiding van niet-geïdentificeerde SIM-kaarten tegen te gaan.

Lees ook: Marokkaans staatsagentschap voor telecommunicatie besloot verbod WhatsApp en Viber

Ghita Mezzour gaf tevens aan dat telecombedrijven hun abonneebestanden moeten bijwerken en betrouwbaarder en geloofwaardiger moeten maken door noodzakelijke informatie op te nemen, zoals de naam, voornaam, het nummer van de nationale identiteitskaart (CNI) van de klant en de datum van ondertekening van het contract. Ze kondigde ook een termijn van drie maanden aan om alle identiteitsinformatie van de abonnee in de SIM-kaartendatabase op te nemen. Als dit niet gebeurt, moet de SIM-kaart worden geannuleerd en gedeactiveerd door de operator.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team