Zoeken

Bedevaart: Marokko hekelt ontvangstomstandigheden in Saudi-Arabië

1 juli 2023 - 22:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Haboes en Islamitische zaken heeft zijn ongenoegen geuit bij het Saoedische ministerie van Hajj en Umrah over de ontvangstomstandigheden voor Marokkaanse pelgrims in Mina.

In een brief somt de afdeling verschillende tekortkomingen op, waaronder een verkleining van het tentoppervlak en een tekort aan matrassen voor de pelgrims.

Lees ook: Droom komt uit: de Mekka-bedevaart van de 84-jarige Zahia

Minister Ahmed Toufiq van Haboes en Islamitische zaken, benadrukte dat de actuele situatie in strijd staat met het contract dat werd gesloten met het bedrijf Ikram Dayf, dat belast is met de organisatie van de bedevaart. Het contract bepaalt immers dat er voor elke pelgrim een matras moeten worden voorzien, een bepaling die volgens het ministerie niet wordt nageleefd.

De klachten van het ministerie hebben ook betrekking op de maaltijden en snacks die aan de pelgrims worden aangeboden. Volgens dezelfde brief werd vastgesteld dat bepaalde desserts en gedroogd fruit in Mina niet werden uitgedeeld, en ook het ontbijt en de melk bij de lunch niet.

Lees ook: Koning Mohammed VI doneert bedevaart naar Mekka aan 100 mensen

Daarnaast ontbreken er ongeveer honderd maaltijden en werden de tasjes met koffie- en theebenodigdheden niet uitgedeeld, zoals was gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team