Zoeken

Marokkaanse diaspora investeert in vastgoed in Marokko

13 juli 2023 - 13:00 - Marokkanen in het buitenland

©

70% van de investeringen van de Marokkaanse diaspora in Marokko gaat naar de vastgoedsector, volgens Fatima Ezzahra El Mansouri, minister van Ruimtelijke Planning, Stedenbouw, Huisvesting en Stadsbeleid.

De minister gaf aan dat haar afdeling inspanningen levert om de toegang van Marokkanen die in het buitenland wonen tot de administratie te vergemakkelijken en hun bijdrage aan de ontwikkeling van hun land van herkomst te ondersteunen, of het nu gaat om de aankoop van woningen of vastgoed voor investeringsdoeleinden.

Lees ook: Marokkaanse diaspora geeft vastgoedsector Marokko boost

In reactie op een vraag van de PAM-partij tijdens de mondelinge vragensessie in het parlement, herinnerde Fatima Ezzahra El Mansouri eraan dat haar ministerie vorig jaar de eerste editie van de begeleidingscampagne voor wereld-Marokkanen had georganiseerd. Dit initiatief omvatte de oprichting van ontvangstlocaties op verschillende doorgangspunten, zoals luchthavens, havens en rustplaatsen.

Wat betreft de technische en administratieve bijstand, hebben de stedelijke agentschappen hun digitale diensten voor de Marokkaanse diaspora uitgebreid, waardoor online toegang tot informatie, verwerking van elektronische klachten en communicatie over lokaal beschikbare investeringsaanbiedingen mogelijk is. Deze maatregelen hebben geleid tot de analyse van 3667 dossiers, waarvan 2853 of 78% zijn goedgekeurd. Bovendien zijn er 645 stedelijke informatiebrieven uitgegeven, waarvan 32% in digitaal formaat.

Lees ook: Onzekerheid dreigt op Marokkaanse vastgoedmarkt

Na een positieve evaluatie van de eerste editie van de begeleidingscampagne, die 1281 bezoekers aantrok, werd een circulaire uitgegeven voor de organisatie van de tweede editie van de campagne voor de zomer van 2023. Deze zal naar verwachting in augustus plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team