Zoeken

Marokko verwacht nieuwe Amerikaanse Abrams A2-tanks

17 januari 2022 - 11:00 - Marokko

©

De Royal Armed Forces krijgen in de komende dagen Amerikaanse tanks geleverd van de nieuwste generatie. Daardoor zal de bewapening worden versterkt in een door spanningen met Algerije gekenmerkte omgeving.

Na de aankoop van 222 Abrams A1 tanks van de Verenigde Staten in 2012 voor meer dan 1 miljard dollar en 162 Abrams M1A2 tanks voor 1,25 miljard dollar, zal Marokko binnenkort nieuwe Amerikaanse tanks van de laatste generatie in ontvangst nemen.

Lees ook: Marokko: 50 miljard dirham voor het leger

Het gespecialiseerde forum FAR Maroc heeft op zijn Facebook-pagina aangekondigd dat Marokko binnenkort "nieuwe partijen Amerikaanse Abrams A2 oorlogstoestellen" zal ontvangen, die zijn "aangepast aan de specificaties die het koninkrijk nodig heeft”.

De Abrams-tank wordt beschouwd als een van de meest krachtige tanks ter wereld en werd onder meer in de Tweede Golfoorlog en de oorlog in Afghanistan gebruikt. Het is een echte classic, in productie sinds 1979, en verkrijgbaar in verschillende versies: de M1A1, M1A2, M1A2-SEP.

Lees ook: Marokko loyaal aan Amerikaanse Abrams tank

Marokko heeft de M1A1-SA-tanks (Situational Awareness) aangekocht, bovenop de basisversie van de M1A1, die gereviseerd en geüpgraded zijn om het niveau van de nieuwste beschikbare modellen te bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team