Zoeken

Marokko verwacht levering Amerikaanse Abrams A2 tanks

14 september 2022 - 13:00 - Marokko

©

Marokko is trouw gebleven aan de Amerikaanse Abrams-tank en bereidt zich voor om de nieuwe Amerikaanse tanks van de laatste generatie (Abrams 2) te ontvangen. Met dit militair materieel kan het koninkrijk het hoofd bieden aan regionale instabiliteit.

De Royal Armed Forces zullen binnenkort "nieuwe leveringen van Amerikaanse Abrams A2 oorlogsmachines" ontvangen. Ze zijn "aangepast aan de door Marokko gevraagde specificaties", kondigt de Facebookpagina FAR Maroc Forum aan.

Lees ook: Marokko zou Israëlische raketafweersysteem Barak MX hebben ontvangen

De Abrams-tank is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf General Dynamics en wordt beschouwd als één van de meest prestigieuze en krachtigste tanks ter wereld. Het werd gebruikt in diverse conflicten, waaronder de Tweede Golfoorlog en de oorlog in Afghanistan. Het is een klassieker die al sinds 1979 op de markt is en verkrijgbaar in vele verschillende versies: M1A1, M1A2, M1A2-SEP en andere.

Lees ook: Marokkaanse militaire uitgaven in 10 jaar tijd bijna verdubbeld

Marokko had in 2012 van de Verenigde Staten 222 "Abrams A1" tanks gekocht voor meer dan 1 miljard dollar. Nadien kocht Rabat nog eens 162 "Abrams M1A2" tanks voor 1,25 miljard dollar. Marokko bezit ook de "M1A1-SA (Situational Awareness)" tank, basisversie M1A1. Deze tanks zijn "gereviseerd en gemoderniseerd om het niveau te bereiken van de nieuwste modellen die vandaag beschikbaar zijn".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team