Zoeken

Marokko-Algerije: vrees voor drone-oorlog

29 januari 2022 - 09:00 - Marokko

©

Algiers heeft net een dozijn CH-5 Rainbow gevechtsdrones van China gekocht. Hiermee wordt een nieuwe reactie voorbereid in geval van een conflict met Marokko.

Vanwege de spanningen met Marokko versterkt Algerije zijn leger. Volgens Info Defensa heeft het buurland onlangs bij China Aerospace Science and Technology Corporation een order geplaatst voor een dozijn CH-5 Rainbow gevechtsdrones. Een aantal maanden geleden had Algerije al systemen voor elektronische oorlogsvoering aangeschaft die in staat zijn drones op te sporen.

Lees ook: Marokko koopt meer Turkse Bayraktar TB2 drones

Het is de bedoeling dat de nieuwe gevechtsdrones in maart 2022 aan Algerije worden geleverd. Deze verbeterde en meer geavanceerde versie van de reeds door Algerije aangeschafte CH-3 en CH-4 is gebaseerd op het ontwerp van de General Atomics MQ9 Predator. De toestellen kunnen 60 uur achtereen vliegen en leggen 10.000 kilometer af. Ook kan het een lading van één ton van 16 AR-1 en 2 of HJ-12 anti-tankraketten transporteren.

Lees ook: Crisis Marokko-Algerije: Algiers koopt elektronisch oorlogssysteem

Voorts heeft Algerije de wingLoong 2 besteld, een aanvalsdrone. Daarnaast blijft Marokko ook zijn leger voortdurend vernieuwen, met de aanschaf van raketten en drones uit Turkije en Israël. Kort geleden heeft het koninkrijk het Chinese FD-2000B luchtverdedigingssysteem aangekocht. De wapenwedloop tussen de twee landen gaat dus door en het risico van een gewapend conflict wordt steeds groter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team