Zoeken

Dit is wat Pokimane verdient op Twitch

21 januari 2023 - 14:00 - Wereld

©

De Marokkaans-Canadese Imane Anys, aka Pokimane, behoort tot de negen best betaalde streamers op het Twitch platform. Dat blijkt uit de rangschikking van een gespecialiseerde site.

Met geschatte inkomsten van 40 miljoen dollar staat PewDiePie bovenaan de top 9 van best betaalde streamers op het Twitch-platform, meldt Influencer Marketing Hub. Op de tweede plaats staat Ninja (25 miljoen dollar) gevolgd door Shroud (22 miljoen dollar) en TimTheTatman (10 miljoen dollar). Daarna komen Nickmers en XQC (9 miljoen dollar) en Syndicate (8 miljoen dollar). Summit1 staat met 7,5 miljoen dollar op plaats 8 en met een inkomen van 3 miljoen dollar sluit de Marokkaans-Canadese Imane Anys, alias Pokimane, het podium af.

Lees ook: De razendsnelle opkomst van Pokimane, de Marokkaans-Canadese streamer

Pokimane begon in 2013 met het streamen van verschillende games op Twitch, waaronder League of Legends, Fortnite en Overwatch. Later raakte ze geïnteresseerd in het creëren van inhoud op YouTube. De jonge Marokkaans-Canadese deelt vlogs, challenges en andere soorten video’s.

Lees ook: Marokkaans-Canadese streamer Pokimane nu ook op Spotify

Haar werk is enorm succesvol. Ze kreeg al snel een grote en toegewijde aanhang op het platform en heeft nu meer dan 8 miljoen abonnees. Mettertijd is de 25-jarige uitgegroeid tot een van de meest bekende en invloedrijke figuren in de wereld van online gaming en entertainment.

Bladna.nl