Zoeken

Marokko wil in 2023 ruim 13 miljoen toeristen aantrekken

21 februari 2022 - 19:00 - Economie

©

Marokko zou tegen 2023 zo’n 13 miljoen toeristen kunnen bereiken, het aantal van vóór de coronacrisis. Dat voorspelt een ambtenaar die verantwoordelijk is voor de toerismesector.

Sinds de heropening van het Marokkaanse luchtruim zijn er weer volop toeristen in het land. Volgens een betrouwbare bron in de toeristische sector, zal het vluchtaanbod van de groepen Transavia (40%), Ryanair (50%) en easyJet (40%), tegen juni aanstaande, het aanbod van voor de crisis moeten overtreffen en zal het aantal stoelen met ongeveer 50% toenemen in vergelijking met 2019, meldt Médias24.

Lees ook: Heropening luchtruim Marokko: "Telefoon stopt niet"

"Vanaf volgende zomer zal de piek van aankomsten bereikt worden, maar het is nog belangrijker dat we tegen eind 2022 een jaarlijkse capaciteit zullen hebben die gelijk is aan anderhalve maal die van voor de crisis".

Bovendien probeert Adel El Fakir, directeur van het Marokkaans Verkeersbureau ONMT, onder meer de Franse en de Engelse markt te heroveren, om het Marokkaanse luchtnetwerk tegen de volgende winter met nieuwe regelmatige routes te verrijken.

Lees ook: Transavia: boekingen naar Marokko gaan door het dak

Volgens dezelfde bron is het meer dan waarschijnlijk dat 2023 het jaar zal worden waarin de cijfers van 2019 zullen worden ingehaald. Marokko zou vanaf eind 2023 opnieuw 13 miljoen toeristen moeten ontvangen, het cijfer van vóór de coronacrisis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team