Zoeken

Transavia: boekingen naar Marokko gaan door het dak

12 februari 2022 - 15:00 - Economie

©

De low-cost luchtvaartmaatschappij Transavia is enkele dagen na de heropening van de Marokkaanse luchtgrenzen sterk op dreef, zoals blijkt uit het hoog aantal boekingen naar Marokko. Dit aantal is gestegen van 500 in januari tot bijna 5000 in de afgelopen dagen.

Volgens Nicolas Henin, adjunct-directeur van Transavia, heeft de aankondiging om internationaal te reizen onmiddellijke gevolgen gehad op de boekingen van vluchten naar Marokko, zo verklaarde hij in een interview met de krant Le Figaro.

Lees ook: Transavia vliegt vanaf volgende week weer naar Marokko

De luchtvaartmaatschappij zag zich genoodzaakt het aantal vluchten op te voeren om aan de vraag te voldoen, en wel meteen op de openingsdag. "We beseften dat er een aarzelende houding was en toch een reislust die maar niet wilde verdwijnen. Dit fenomeen deed zich het ganse jaar voor. In januari waren er tussen de 400 en 500 boekingen naar Marokko per dag. Sinds de aankondiging zijn het er tussen de 4000 en 5000 geworden", zei hij.

Vanwege deze stijgende vraag is de luchtvaartmaatschappij van plan om vanaf april twee nieuwe bestemmingen toe te voegen, "namelijk Oujda en Fez, die vanaf de luchthaven Nantes Atlantique zullen worden bediend", aldus Nicolas Hénin, die er nog aan toevoegt dat het aantal reizen naar Marokko zal blijven stijgen, mits de gezondheidssituatie niet verslechtert.

Lees ook: Hervatting vluchten: tickets te duur voor wereld-Marokkanen

Als het gaat om de meest populaire reisbestemmingen voor Franse reizigers, staat Marrakech bovenaan de lijst. "Het is voor ons de belangrijkste bestemming", bevestigt Nicolas Hénin, die uitlegt dat er twee vluchten per dag zullen zijn vanaf de februarivakantie en vier vanaf de zomer. De okerkleurige stad wordt gevolgd door Agadir, een klassieke reisbestemming die eveneens een uitstekende reputatie heeft opgebouwd. Daarna volgen Casablanca en Essaouira.

Bladna.nl