Zoeken

Marokko: toerismesector pleit voor einde PCR-test

18 maart 2022 - 09:00 - Economie

©

Ondanks het herstel van de toeristische sector na de heropening van de grenzen, zijn de aankomsten van toeristen in Marokko nog niet terug op het niveau van voor de gezondheidscrisis. Om dit te bereiken pleiten deskundigen voor de opschorting van PCR-tests op luchthavens.

Het toerisme in Marokko, dat zwaar werd getroffen door de pandemie, herstelt geleidelijk aan sinds de hervatting van het luchtverkeer en de versoepeling van de beperkende maatregelen. Volgens officiële cijfers werden tussen 7 en 28 februari 660.045 passagiers en 5714 vluchten (vertrek en aankomst) afgehandeld.

Lees ook: Marokko versoepelt inreismaatregelen op luchthavens

Deze resultaten zijn te danken aan het beleid van het Marokkaans verkeersbureau ONMT, dat de afgelopen weken verschillende ontmoetingen heeft gehad met touroperators om hen aan te moedigen de vluchten naar Marokko te hervatten, meldt Maroc Hebdo.

Toerismeprofessionals reageren verheugd op de verbetering van de situatie en roepen op tot voortzetting van de actie. "Wij hopen tussen 15 en 22 april een aanzienlijke toename van het aantal aankomsten te zien, vooral van Israëlische toeristen tijdens de paasvakantie," zegt Abdellatif Abouricha, communicatiemedewerker bij het Regionaal Bureau voor Toerisme van Marrakech. "Het zal minstens een jaar duren voordat de capaciteit van 2019 weer bereikt is," voegt de expert eraan toe.

Lees ook: Marokko: oproep tot versoepeling beperkende maatregelen

Professionals hebben al herhaaldelijk opgeroepen tot de onmiddellijke afschaffing van PCR-tests voor reizigers, om de slagkracht van het herstel te vergroten. "Zonder deze verplichting zouden we een hotelbezetting van 80% kunnen bereiken, maar gezien de huidige situatie zal onze sector in het beste geval 40% bereiken tegen het einde Pasen," aldus de specialist uit Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team