Zoeken

Ryanair biedt 2 miljoen plaatsen aan voor Marokko deze zomer

18 maart 2022 - 10:20 - Economie

©

In het kader van een strategie om de internationale markten terug te winnen, heeft het Marokkaans verkeersbureau ONMT een recordpartnerschap gesloten met luchtvaartmaatschappij Ryanair voor het komende zomerseizoen. Dit is goed nieuws voor de toeristische sector die het door de coronapandemie zwaar te verduren kreeg.

De overeenkomst werd ondertekend door "Eddie Wilson, de CEO van Ryanair, die daarvoor speciaal naar Marokko is afgereisd", en Adel El Fakir, directeur-generaal van het ONMT, aldus een persmededeling van het Marokkaans verkeersbureau.

Lees ook: Ryanair onthult Marokkaanse hotspots voor 2022

El Fakir maakte van de gelegenheid gebruik om te verklaren dat "een goede luchtprogrammering een conditio sine qua non is voor een snel en duurzaam herstel van de toeristische activiteit". Hij voegde eraan toe dat "het persoonlijke bezoek van de CEO van Ryanair aan Marokko een sterk signaal is van het vertrouwen van de onderneming in de bestemming".

Lees ook: Ryanair hervat vluchten naar Marokko op 1 maart

De Ierse lagekostenmaatschappij gaat volgende zomer zorgen voor een recordcapaciteit van 2.073.600 stoelen, een stijging van 54% ten opzichte van 2019. Ryanair is van plan om vanaf deze zomer 37 routes te exploiteren die Marokko bedienen, vanuit 45 Europese luchthavens naar 10 Marokkaanse bestemmingen. Het betreft Agadir, Essaouira, Fez, Marrakech, Nador, Ouarzazate, Oujda, Rabat, Tanger en Tetouan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team