Zoeken

Marokko ontving in 2021 verschillende raketten en tanks

28 juni 2022 - 17:00 - Marokko

©

Marokko heeft volgens het VN-register van Conventionele Wapens (UNROCA), in 2021 zo’n 1000 antitank-projectielen en raketten ontvangen. Daarnaast kwamen er ook nog T-72M gevechtstanks en munitie aan voor zijn Bayraktar TB2 drones.

Marokko heeft vorig jaar veel nieuw militair materieel ontvangen voor zijn leger. Het koninkrijk ontving onder meer de Skif-raketten waarvoor het in 2019 een bestelling in Oekraïne had geplaatst, alsook exemplaren voor veldtesten en experimenten, een KTK-M aanvals- en controlesimulator, een 215T draagraket, drie RK-2IS- en twee RK-2S-raketten, meldt Defensa. De Skif-raket heeft een bereik van 5500 meter overdag en 3000 meter ’s nachts.

Lees ook: Marokko nog steeds geïnteresseerd in Israëlische Delilah-raketten

Naast de Oekraïense Skif-raketten, waarvan Marokko er volgens het VN-verslag 1000 heeft besteld, zijn er ook 14 T-72M gevechtstanks aangekocht van de Tsjechische Republiek, ter versterking van de Royal Armed Forces, die nu gebruik maken van de T72B/BK tanks. Zo’n 100 tanks die eind jaren negentig in Wit-Rusland zijn aangekocht, werden vorig jaar gemoderniseerd en voorzien van een nieuw pantsersysteem en een zichtsysteem waarmee ze dag en nacht gevechtshandelingen kunnen verrichten.

Lees ook: Marokko neemt VL Mica-raketsysteem in ontvangst

Marokko heeft ook munitie aangeschaft voor de 25 Turkse Bayraktar TB2 UAV’s, die in 2021 in dienst worden genomen. Ze zijn uitgerust met MAM-C en MAM-L bommen, met een bereik tot 15 km en met een grote nauwkeurigheid en doeltreffendheid bij aanvallen tegen zowel vaste als bewegende doelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team