Zoeken

Marokko koopt Chinees anti-tankraketsysteem HJ-9A

29 mei 2023 - 19:45 - Marokko

©

Het Chinese anti-tankraketsysteem HJ-9A is geïdentificeerd op beelden van militaire oefeningen uitgevoerd door het Marokkaans leger, ter gelegenheid van de 67e verjaardag van de oprichting van de Royal Armed Forces.

Ook bekend als de "Red Arrow 9A", heeft het Chinese HJ-9A antitankraketsysteem een bereik van 5,5 km en kan het worden gemonteerd op een voertuig of een statief op de grond. Het werd reeds door het Marokkaanse leger gebruikt op een Humvee, schrijft Defensa.

Lees ook: Marokko wil Chinese drones en raketten aanschaffen

Dit raket is voornamelijk ontworpen om tanks, gepantserde voertuigen en vestingwerken te vernietigen. Het werd officieel in dienst genomen in 2005 door het Volksbevrijdingsleger van China. De HJ-9A is in staat om met zijn tandemkop door te dringen tot 1200 mm reactief pantser en maakt gebruik van een millimetergolf-radar-geleidingssysteem.

Lees ook: Marokko verwerft Amerikaans raketsysteem HIMARS

Naast het Chinese HJ-9A beschikt het Marokkaanse leger ook over het draadgestuurde HJ-8L-systeem, Amerikaanse systemen (verschillende varianten van TOW-raketten), Franse MILAN-raketten, Oekraïense SKIF, Israëlische SPIK, Russische KORNET en Konkurs-raketten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team