Zoeken

Hoeveel Marokkanen vertrokken dit jaar naar het buitenland?

19 december 2022 - 08:00 - Marokko

©

Volgens het Marokkaanse ministerie van Economische Integratie, Kleine Ondernemingen, Werkgelegenheid en Competenties, waren er eind september van dit jaar al meer dan 26.000 Marokkaanse arbeidsmigranten naar het buitenland vertrokken om daar te gaan werken.

De cijfers uit het rapport over de arbeidsmigratie van Marokkanen naar het buitenland, werden aan het parlement gepresenteerd door minister Leila Benali van Energietransitie. In totaal verlieten er tot eind september 26.627 Marokkanen het land, om in het buitenland te gaan werken.

Lees ook: Nederland verzet zich tegen komst Marokkaanse arbeidsmigranten

Het ministerie heeft in deze periode 12 partnerschapsovereenkomsten gesloten met Arabische en Europese landen, met betrekking tot werkgelegenheid in het buitenland. "Bedrijven uit de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar nemen elk jaar Marokkaanse werknemers aan die goed- of hoger opgeleid zijn, om te werken in verschillende economische gebieden", zei ze.

"Het ministerie heeft zich ook opengesteld voor nieuwe arbeidsmarkten in Canada en voor nieuwe regio’s in Spanje voor de seizoensarbeid in de landbouw, en is ook open om arbeidskrachten te leveren voor andere gebieden, zoals het hotelwezen en het zeevervoer," vervolgde minister Benali.

Lees ook: Marokkanen zijn ongelukkig op het werk

Bovendien zijn er ook nieuwe acties opgestart met Duitsland betreffende leerwerk-trajecten voor Marokkanen in de voedingssector en in de bouw, en staat Marokko open om werkkrachten te leveren voor de Portugese markt in de landbouw en de horeca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team