Zoeken

Ramadan: update delegatie voor religieuze begeleiding Marokkaanse diaspora

5 april 2023 - 20:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Habous en Islamitische Zaken meldde eerder dat de regering maatregelen heeft getroffen om tijdens de maand Ramadan predikers naar het buitenland te kunnen sturen. De delegatie die tijdens deze maand ramadan belast is met de religieuze begeleiding van Marokkanen die in het buitenland wonen is bekend.

Het programma "Ramadan 2023", wordt uitgevoerd door de Hassan II Stichting voor Marokkanen in het buitenland en is goed van start gegaan. Een delegatie van 144 academici, predikers en Koran-reciteerders, vloog op 20 maart naar Duitsland, Spanje, België, Nederland, Canada, de Verenigde Staten, Zweden, IJsland, Zwitserland, Noorwegen en Gibraltar, aldus de stichting in een verklaring.

Lees ook: Schrijnend tekort aan Nederlandstalige imams

"Na dit vertrek vertrokken 60 leden achtereenvolgens van 22 maart tot 30 maart, om zich aan te sluiten bij de Marokkaanse gemeenschap in Frankrijk, na het verkrijgen van hun visa, terwijl 12 andere leden, de teams in Italië (11) en Hongarije (1) hebben versterkt, "aldus de stichting. Dit brengt het totale aantal delegatieleden op 216.

Lees ook: Ramadan 2023: Marokko stuurt 400 predikers naar het buitenland

Volgens de Hassan II Stichting voor in het buitenland wonende Marokkanen heeft deze delegatie als missie de Marokkaanse gemeenschap gedurende de hele maand Ramadan te begeleiden op religieus, spiritueel en cultureel gebied.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team