Zoeken

Wijzigingen voor wereld-Marokkanen die met de auto naar Marokko reizen

11 februari 2023 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen die in het buitenland wonen zullen een nieuw document moeten invullen dat door de douane wordt afgegeven. De formaliteit heeft betrekking op het autoverkeer van in het buitenland geregistreerde voertuigen in Marokko.

De Administratie van Douane en Indirecte Belastingen (ADII), kondigde donderdag via een persbericht aan dat het nieuwe document niet alleen betrekking heeft op Marokkanen die in het buitenland wonen, maar ook op toeristen die met een voertuig naar Marokko komen.

Lees ook: Douanecontrole: Fouzi Lekjaa stelt wereld-Marokkanen gerust

Het door ADII afgegeven document voor de circulatie van in het buitenland geregistreerde voertuigen op Marokkaans grondgebied, zal voortaan worden vervangen door een nieuw protocol met "een vermelding over de conformiteit van de verwerking van persoonsgegevens die in dit kader worden verzameld met de vereisten van wet 09-08 betreffende de bescherming van de privacy van personen bij de verwerking van persoonsgegevens".

Lees ook: Marokkaanse douane deelt handig filmpje over tijdelijk invoer auto’s (video)

De verkeersdocumenten die volgens het oude stelsel werden afgegeven zijn echter nog geldig tot het verstrijken van de toegestane verblijfsduur, aldus ADII. De dienst verzoekt wereld-Marokkanen en andere reizigers die hun recht op bezwaar of rectificatie willen uitoefenen, een vraag in te dienen via het e-mailadres: atvoyageurs@douane.gov.ma.

Bladna.nl