Zoeken

Marokkaans moreel verslechtert verder

10 juli 2022 - 16:20 - Marokko

©

Eind juni bleef het Marokkaanse moreel verslechteren en bereikte het zijn laagste niveau sinds het begin van de metingen. Marokkaanse huishoudens zijn pessimistisch over hun financiële situatie en de ontwikkeling van hun levensstandaard.

Volgens de resultaten van de door de Hoge Planning Commissie (HCP) gepubliceerde permanente conjunctuurenquête, is de indicator die het vertrouwen van huishoudens samenvat, met drie punten gedaald tot 50,1 in vergelijking met het vorige kwartaal. Dit is heel wat minder dan de 63 punten die in hetzelfde kwartaal van vorig jaar werden opgetekend.

Lees ook: Marokkaanse huishoudens hebben verschillende bronnen van inkomsten

Globaal genomen stelt 79,2% van de gezinnen dat hun levensstandaard in de afgelopen 12 maanden is verslechterd, 14,6% dat het onveranderd is en 6,2% dat het is verbeterd. Voor de volgende 12 maanden verwacht 46,8% van de gezinnen een verslechtering, 40,7% dat het niveau gelijk zal blijven en 12,5% verwacht een verbetering, aldus de HCP.

Lees ook: Gevolgen internationale prijsstijgingen zullen hard inhakken in Marokko

Met betrekking tot de werkloosheid blijkt uit de enquête dat de vooruitzichten negatief blijven. Zo verwacht 86% Marokkaanse huishoudens dat de werkloosheid in de komende 12 maanden zal toenemen. Uit andere gegevens van de enquête, die betrekking hebben op spaargeld en voedselkosten, blijkt dat Marokkaanse huishoudens verwachten dat de kosten van levensonderhoud in de komende 12 maanden zullen stijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team