Zoeken

Stijging hotelprijzen in de zomer verwacht in Marokko

26 mei 2022 - 10:20 - Marokko

©

Met de naderende zomerperiode maken Marokkanen die hun vakantie in het koninkrijk willen doorbrengen zich zorgen over hun budget. De prijzen voor overnachtingen zouden kunnen stijgen door de grote vraag die door de lange schoolvakanties zal ontstaan.

Deze zomer zou het verwachte herstel van het binnenlandse toerisme, dat hard getroffen is door de gezondheidscrisis, financiële gevolgen kunnen hebben voor toeristen, meldt SNRT News, dat vertegenwoordigers uit de industrie citeert. Deze vrezen dat de vakantie in augustus ingekort zou kunnen worden als gevolg van de herziening van de schoolkalender.

Lees ook: Toerisme Marokko: Expedia verwacht 440.000 overnachtingen

"We kijken uit naar augustus. We verwachten een grotere toeloop dan in voorgaande jaren," zegt Ahmed, directeur van een driesterrenhotel in Marrakech. Hij waarschuwt echter dat de grote drukte de hotelprijzen zou kunnen beïnvloeden.

Mounia, een hoteleigenaar in Fnideq, stelt dat "sommige hotels drie maanden per jaar werken. Dit jaar zijn ze genoodzaakt deze periode in te korten omdat de schoolvakanties pas in augustus zijn. Dit zal onvermijdelijk gevolgen hebben voor de prijzen, vooral in de badplaatsen".

Lahcen Zelmat, voorzitter van de Nationale Federatie van de Hotelindustrie, denkt niet dat er in augustus een stormloop van vakantiegangers zal zijn. "Alle gezinnen zullen massaal naar de badplaatsen zoals Tanger, Saaidia en Agadir trekken. Er zal in deze periode zeker overcapaciteit en vraagoverschot zijn. Het spreekt vanzelf dat de hotelprijzen omhoog zullen gaan," zegt hij.

Lees ook: Binnenlands toerisme: Marokkanen mijden hotels

Volgens Zelmat zou de oplossing zijn om de vakantie uit te stellen om een massale toeloop naar de resorts te vermijden. "Om rustig van de vakantie te genieten, kan men kiezen voor september. In die maand is de lucht frisser, het strand schoner en de prijzen lager," verklaarde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team