Zoeken

Marokkanen steeds doller op Marokkaanse TV-series

13 november 2023 - 16:00 - Cultuur

©

Marokkaanse televisieseries boeken groot succes op nationale publieke zenders. Dit blijkt uit een onderzoek van het interprofessioneel media publiekscentrum (Ciaumed) naar de kijkcijfers in de laatste week van oktober.

Volgens dit onderzoek, dat de top 5 van de meest bekeken programma’s onthult, staat de populaire serie "Ila dak l’hal", geregisseerd door Mourad El Khaoudi en uitgezonden op Al Aoula, bovenaan de lijst. Deze serie trok meer dan 7,41 miljoen kijkers en wordt elke maandag en woensdag om 21:30 uur uitgezonden. De serie, die de realiteiten van de Marokkaanse samenleving weerspiegelt, vertelt het verhaal van Zineb, Farah en Atiqa, drie vrouwen op zoek naar vrijheid, waardigheid en heling na een leven vol uitbuiting en lijden. Hun ontmoeting leidt hen naar een onzekere toekomst waarin ze tal van uitdagingen moeten overwinnen om zichzelf te vinden. De cast bestaat uit Dounia Boutazout, Aziz Hattab, Maria Nadim, Aziz Dadas, Sahar Seddiki, Noufissa Benchhida, Ghita Berrada en Farid Bouazzaoui.

Lees ook: Nieuws op Marokkaanse televisie binnenkort in het Engels

In de ranglijst van populaire programma’s komt het amusementsprogramma "Jmaatna zina" op de tweede plaats met 7,1 miljoen kijkers, gevolgd door het Arabischtalige journaal met 6,6 miljoen kijkers.

Op 2M was de komedie "Gharrarine Aïcha", uitgezonden op vrijdag 25 oktober en geregisseerd door Abdellah Toukouna, een groot succes met 9,4 miljoen kijkers. De serie, met acteurs zoals Fadila Benmoussa, Abdellah Ferkous en Benabdellah El Joundi, vertelt het verhaal van Said, een winkelmedewerker die een rustig leven leidt totdat hij zijn baan opzegt en te maken krijgt met de harde realiteit van werkloosheid en financiële problemen.

Lees ook: Marokkaanse publieke televisie stopt met uitzenden sitcoms

Andere succesvolle programma’s zijn "Le Week-end" met 9 miljoen kijkers, "Dream Artist 2" met 8 miljoen, "Moujaa Lqalb" met 7,7 miljoen en de Marokkaanse serie "El Moukhtafi" met 7,5 miljoen kijkers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team