Zoeken

Nieuws op Marokkaanse televisie binnenkort in het Engels

11 mei 2023 - 23:00 - Cultuur

©

Marokko toont een groeiende belangstelling voor de Engelse taal. Het koninkrijk wil het nieuws ook gaan uitzenden in de meest gesproken taal ter wereld. In totaal zijn er meer dan 1,4 miljard Engelstaligen. Dit zijn ook potentiële toeristen die op deze manier aangetrokken kunnen worden.

Minister Mohamed Mehdi Bensaid van Cultuur, Jeugd en Communicatie, kondigde donderdag tijdens een parlementaire zitting aan dat Marokko van plan is om het nieuws uit te zenden in het Engels, op de publieke zenders van het land.

Lees ook: Marokkaanse publieke televisie stopt met uitzenden sitcoms

De bewindsman maakte ook bekend dat de publieke zender Al Aoula momenteel aan een nieuw project werkt dat de weg vrij moet maken voor het uitzenden van nieuws in het Engels. Het geplande Engelstalige nieuwsbulletin zal verslag maken van internationale gebeurtenissen binnen en buiten Marokko, evenals interviews met Engelstaligen.

Lees ook: SNRT koopt televisiezender 2M

De Spaanse taal - die wereldwijd door meer dan 500 miljoen mensen wordt gesproken - wordt niet vergeten. Marokkaanse publieke zenders zullen zich ook op deze taal blijven richten. Volgens de minister is dit het nieuwe "taalbeleid" van de zenders. De uitzending van nieuws in het Spaans, die bijna 34 jaar geleden van start ging, heeft bijgedragen tot de populariteit van Marokko bij Spaanstalige kijkers en het aantrekken van Iberische toeristen. Van de uitzendingen in het Engels verwacht het koninkrijk dezelfde resultaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team