Zoeken

Marokkaanse publieke televisie stopt met uitzenden sitcoms

30 mei 2021 - 20:10 - Cultuur

©

Vanaf 2024 gaat de Marokkaanse publieke televisie geen sitcoms meer uitzenden. Het is een van de gevolgen van de reorganisatie van het Marokkaanse publieke radio- en televisiebestel. Verschillende zenders waaronder 2M en Medi 1 TV zijn onderdeel geworden van de publieke omroep SNRT.

Tijdens een vergadering met Marokkaanse parlementariërs heeft de CEO van SNRT bekend gemaakt dat de staatsomroep vanaf 2024 geen sitcoms meer gaat uitzenden. Het besluit komt voort uit de reorganisatie van de publieke radio- en televisiediensten die bedoeld zijn om het aanbod van de publieke zenders beter te doen aansluiten op de verwachtingen van de kijkers.

Naast het inkrimpen van de sitcom-productie zullen de SNRT, 2M en Medi 1 TV onderdeel worden van de nog op te richten "Public Media Holding". Volgens de directeur van de SNRT, Fayçal Laâraïchi, zullen er tien zenders opgaan in het nieuwe overheidsbedrijf, waaronder Radio Medi 1 TV en Régie 3.

Ook onthulde Laâraïchi dat Medi 1 TV in de toekomst een zender zal worden waar doorlopend nieuws wordt uitgezonden en dat de zender zich vooral zal richten op nieuws uit Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team