Zoeken

Ophef om Marokkaanse vest Bassem Youssef in televisieshow (video)

4 november 2023 - 17:00 - Cultuur

©

De verschijning van de Egyptische komiek Bassem Youssef in een traditionele Marokkaanse "Kachabia ouazzania"-vest in het Amerikaanse televisieprogramma "Piers Morgan Uncensored" op 1 november heeft veel stof doen opwaaien.

Het programma, gepresenteerd door de bekende Britse journalist Piers Morgan op Talk TV, is eigendom van de Australisch-Amerikaanse mediamagnaat Rupert Murdoch en kreeg binnen 48 uur maar liefst zes miljoen views - een indrukwekkend succes.

Lees ook: Ibtissam Tiskat in kaftan zet internet in vuur en vlam (foto)

Bassem Youssef, een geliefde comedian in de Arabische wereld die getrouwd is met een Palestijnse vrouw, staat bekend om zijn gedurfde uitspraken, zoals zijn opmerkingen over de oorlog in de Gazastrook in de uitzending van "Piers Morgan Uncensored" die intussen 20 miljoen keer werd bekeken. De keuze voor de Marokkaanse vest tijdens het interview trok extra aandacht, de zoekopdrachten naar "Kachabia ouazzania" schoten omhoog op Google, wat het prachtig handwerk van Marokko in de schijnwerpers zette.

Lees ook: Georgina Rodriguez’s knipoog aan Marokko (foto’s)

De positieve aandacht voor de Marokkaanse kledij werd niet overal even goed ontvangen. Algerijnse media trekken de herkomst van het Marokkaanse traditionele vest in twijfel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team