Zoeken

Marokkanen lokken rellen uit in de buurt van Barcelona (video)

30 april 2022 - 12:20 - Wereld

©

De plaatselijke politie in Mataró, bij Barcelona, is dinsdag door honderden Marokkanen aangevallen nadat zij een Marokkaanse man had bekeurd die zijn auto verkeerd had geparkeerd.

Het incident vond rond 20.00 uur plaats toen een patrouille van de plaatselijke politie op het punt stond een boete op te leggen aan een man van Marokkaanse afkomst, die zijn auto dubbel had geparkeerd. De bestuurder weigerde zijn identiteit bekend te maken, schreeuwde en wilde de instructies van de agenten niet opvolgen. De situatie zorgde ervoor dat honderden mensen, voornamelijk Marokkanen, dichter bij elkaar gingen staan om te zien wat er aan de hand was, waarna rellen uitbraken, meldde Antena3.

Lees ook: Spaanse vervolgd voor oproep tot geweld tegen Marokkanen

Binnen enkele minuten escaleerde de situatie toen nieuwsgierige voorbijgangers en bewoners die vanaf hun balkon toekeken, de politieagenten begonnen aan te vallen, waarbij zij stenen, borden, flessen en andere voorwerpen naar hen gooiden. De officieren die werden aangevallen, moesten zich terugtrekken en om versterking vragen. De rellen gingen door tot laat in de nacht.

Lees ook: Rellen in België, politie opnieuw van racisme verdacht

De Marokkaanse bestuurder werd uiteindelijk gearresteerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld om de andere relschoppers te identificeren en op te sporen. De burgemeester van Mataró heeft het incident scherp veroordeeld en verzekerd dat maatregelen zullen worden genomen om ervoor te zorgen dat dergelijke gewelddaden zich niet meer herhalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team