Zoeken

Marokkaan cel in voor aanrijden politie in Spanje

18 augustus 2022 - 20:20 - Wereld

©

De rechtbank van Palma de Mallorca heeft zondag een 41-jarige Marokkaan tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het opzettelijk rammen van een voertuig van de Nationale Politie in Son Banya. Twee agenten raakten gewond en het voertuig werd aanzienlijk beschadigd.

De Marokkaan werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en 6000 euro schadevergoeding voor het misdrijf. Volgens de Verenigde Politiebond (SUP) is het vonnis "historisch".

Lees ook: Marokkaanse politieagenten overleden aan grens Melilla

Het incident dateert van 19 december 2020. Agenten hielden de verdachte aan tijdens een patrouille en namen een pakje cocaïne in beslag dat hij net had gekocht. Hij kreeg ook een bekeuring voor het overtreden van de avondklok die op dat moment van kracht was. De verdachte, die aan drugs verslaafd is, wachtte de agenten op in zijn auto, een zwarte Seat Leon. Toen hij hen zag naderen, gaf hij gas en ramde de patrouillewagen met geweld.

Lees ook: Al Hoceima: 3 jaar cel voor mishandeling politieagent

De twee politieagenten werden verrast door de aanval en riepen om versterking. Zo kon de verdachte snel worden gearresteerd. Bij een alcoholtest van de plaatselijke politie bleek hij positief te zijn. De twee gewonde politieagenten werden per ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team