Zoeken

Spaanse vervolgd voor oproep tot geweld tegen Marokkanen

10 november 2021 - 12:40 - Wereld

©

Het provinciale hof van Madrid heeft een klacht ingediend tegen María Isabel Medina Peralta, voorzitster van de beweging Bastión Frontal, voor het aanzetten tot geweld tegen Marokkaanse migranten en moslims, tijdens een demonstratie voor de ambassade van Marokko in Madrid op 18 mei dit jaar.

Medina Peralta wordt beschuldigd van haatmisdaad tegen Marokkanen en moslims. Tijdens de niet toegestane demonstratie die door haar beweging werd georganiseerd, riep "de verdachte op tot geweld tegen Marokkaanse migranten en moslims", stelt het hof in haar aanklacht.

Lees ook: Frankrijk: 25 jaar celstraf racistische moord op Marokkaan

De demonstratie eindigde in gewelddadige rellen tussen demonstranten en de veiligheidsdiensten, en de arrestatie van vijf verdachten voor verzet tegen de politie en het verstoren van de openbare orde. Zeven agenten liepen lichte verwondingen op tijdens de rellen, aldus Europa Press.

Het hof herinnert eraan dat de verdachte ernstige racistische uitspraken heeft gemaakt. "We zijn hier om de passiviteit van onze politici aan de kaak te stellen, die de andere kant op kijken terwijl we een ongekende raciale identiteitsdiefstal ondergaan. We zullen niet toestaan ​​​​dat de massale komst van migranten onze sociale cohesie, onze cultuur en onze morele identiteit in twijfel trekken. Ze zullen ons niet overheersen. Dood aan de indringer!", verklaarde Medina Peralta toen.

Lees ook: Opnieuw Marokkaan slachtoffer racistische aanval in Spanje

Tijdens de protestactie werden ook racistische leuzen gescandeerd, zoals "Het is geen immigratie, het is een bezetting". Op spandoeken stonden vijandige berichten tegenover Marokko, zoals "Noch de koning, noch de regering, noch de Europese Unie zullen het Marokkaanse expansionisme stoppen" of nog "Mohammed VI, verwijder je vuile handen van ons land ... Vooruit Spanje".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team