Zoeken

Incident na Koranverbranding in Noorwegen

7 juli 2022 - 11:00 - Wereld

©

Twee vrouwen hebben op zaterdag 2 juli in een buitenwijk van Oslo een auto geramd van leden van een extreemrechtse groepering in Noorwegen, die net een exemplaar van de Koran hadden verbrand.

Het incident vond afgelopen zaterdag plaats, aan de rand van de stad Oslo, een week na de dodelijke schietpartij, die beschouwd wordt als een "daad van islamitisch terrorisme". Lars Thoren, leider van de radicale groep "Stop de Islamisering van Noorwegen" (Sian) en andere aanhangers reden Mortensrud binnen, een voorstad van Oslo waar een grote moslimgemeenschap woont, om er een exemplaar van de Koran te verbranden, meldt de plaatselijke pers. Dit wekte de woede op van een aantal voorbijgangers.

Lees ook: VK annuleert vertoning Britse film over profeet Mohammed

Toen ze Mortensrud verlieten, stapten twee vrouwen in een grijze Mercedes en achtervolgden hen. Tijdens een achtervolging op de E6, die gefilmd werd en gedeeld op sociale media, raakte de bestuurder met hoge snelheid de 4×4 auto van de anti-islam activisten. Volgens de politie raakten alle vijf passagiers lichtgewond en moest één van hen naar het ziekenhuis worden gebracht.

Lees ook: Dewinter en Wilders opnieuw op ’islamsafari’ in Molenbeek

De politie arresteerde de twee inzittenden van de grijze Mercedes ter plaatse. De bestuurder van de auto wordt een "opzettelijke aanrijding en poging tot zware geweldpleging" ten laste gelegd, omdat ze opzettelijk is ingereden op de SUV van Lars Thoren, leider van de radicale groepering SIAN.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team