Zoeken

Spanje: Marokkaan doodt vrouw en pleegt zelfmoord

5 maart 2022 - 16:20 - Wereld

©

Gruwelijke misdaad in Spanje. Een man van Marokkaanse afkomst heeft zich woensdag in de regio Madrid van het leven beroofd, kort nadat hij zijn vrouw had gedood. Het echtpaar laat vier jonge kinderen achter.

Ahmed, 42 jaar, was bezig met een echtscheiding, aldus bronnen die in de plaatselijke pers zijn geciteerd. Toen de scheiding op het punt stond te worden afgerond, ging de man naar het huis van zijn vrouw en vermoordde haar. Hij pleegde vervolgens zelfmoord.

Lees ook: Kinderen vermoorde Marokkaanse aan Spaanse kinderbescherming toevertrouwd

Een vriendin van de Marokkaanse vrouw belde de hulpdiensten omdat het haar niet lukte om het slachtoffer te contacteren. Bij aankomst ontdekte de politie de twee slachtoffers in een plas bloed in de slaapkamer. Het was snel duidelijk dat de vrouw met geweld om het leven was gekomen. "We zijn geschokt", zei een van de buren van het echtpaar, dat in een buitenwijk van Madrid woonde.

Lees ook: Marokkaanse Rachida door jaloerse man vermoord in België

Het was de man verboden om in de buurt van zijn ex-vrouw te komen. De vrouw had in het verleden verschillende incidenten van huiselijk geweld gemeld. Het meest recente incident vond plaats op 19 januari. Op donderdag 3 maart hadden ze een afspraak met een rechter om de scheiding definitief te maken. Het echtpaar had vier kinderen van 6, 8, 9 en 12 jaar. Ze werden aan een tante toevertrouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team