Zoeken

Marokkanen blijven liever thuis tijdens Ramadan

21 juli 2011 - 13:00 - Marokko

©

Ongeveer 60% van de Marokkanen gaat dit jaar niet op zomervakantie wegens de Ramadan die op 1 augustus begint, aldus Faouzi Zemrani, bestuurslid van de toerismeraad van Marrakesh.

Marokkanen kennen dit jaar één van hun kortste zomervakanties door het einde van het schooljaar, Ramadan 2011 en het beging van het schooljaar 2011-2012, vooral gezinnen met kinderen die naar school gaan.

Faouzi Zemrane, geïnterviewd voor het dagblad Akhbar Al Yaoum, zegt dat de Marokkanen ook liever niet op vakantie gaan deze zomer omdat de belangrijkste badplaatsen en toeristische steden van het land volledig gereserveerd zijn in juli, wat tot een belangrijke prijsstijgingen leidt. De steden die de meeste binnenlandse toeristen aantrekken zijn Agadir, Marrakesh, El Jadida, Tangier en Tetouan.

De hoge kosten van Ramadan en de school, maar ook de gewoonten van Marokkanen die bij voorkeur Ramadan thuis doorbrengen en het gebrek aan aanbiedingen die aan de behoeften en budgetten van de Marokkaanse toeristen voldoen, zijn allemaal redenen die de toerisme professionals verplicht te innoveren.

Marokkaanse toerisme professionals zijn dus hard aan het werk om het binnenlands toerisme te ontwikkelen, daar in deze tijden van crisis dit soort toerisme de sector kan redden, nog meer sinds de Arabische lente en de aanslag van Marrakesh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team