Zoeken

Ramadan 2011: hoe houden de moslims vol in de zomer?

6 augustus 2011 - 17:00 - Marokko

©

Om het vasten vol te houden word volgens de islamitische traditie aangeraden een laatste maaltijd (Shor) bij het ochtendgloren te nemen, vlak voor het gebed van Al Fajr. Deze maaltijd moet bij voorkeur vruchtensap, rijk aan eiwitten en koolhydraten, inhouden om de dorst te verdragen, vooral tijdens de zomer.

In een poging om te begrijpen hoe de moslims het vasten in de maand augustus verdragen heeft het Frans dagblad "20 Minutes" een steekproef van deze gemeenschap, wonend in Frankrijk en Marokko, ondervraagd.

De meeste moslims zijn vooral bang voor de dorst, vanwege de hitte sinds begin augustus, maar zijn van mening dat een goed gedane Ramadan wordt beloond door God.

Naast de dorst zijn sommige moslims uit Frankrijk ook bang voor de lange dagen van vasten, daar deze beginnen om 4u30 en eindigen om 21u30.

De adviezen om goed te vasten die "20 Minutes" kreeg zijn zeer verschillend. De meesten geloven dat men moet vasten met het geloof in Allah en dat iedereen zich moet voorbereiden op de het hiernamaals daar we enkel tijdelijk op deze wereld zijn.

Anderen hebben het enkel over het organisatorisch deel van de Ramadan en de traditionele recepten bereid tijdens deze maand, zoals de Harira in Marokko.

Sommige praten ook over het vermogen of niet te vasten en adviseren niet te dwingen daar de islam het toelaat in bepaalde gevallen. In tegenpartij moet je dan wel de armen voeden.

Marokkanen uit Frankrijk zijn ook van mening dat de mensen die vasten in niet-moslim landen meer verdienen omwege de grotere verleidingen, vooral in de zomer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team